Chakra’s bij paarden

Paarden hebben net als mensen vele chakra’s!

Ik zal de 7 grootste hier bespreken, zodat je een beeld erbij kan krijgen en er een gevoel voor kan gaan ontwikkelen.

1. Basischakra

Kleur: rood

Element: aarde

Essentie: deze chakra gaat over de eerste basisbehoeftes van een paard. Als een paard fijn gehuisvest is, goede voeding krijgt, een fijne kudde om zich heen heeft, een mens heeft die oog heeft voor de lichaamstaal van het paard, geen pijn heeft dan zal deze chakra in balans mogen zijn.

 

2. Sacraalchakra

Kleur: oranje

Element: water

Essentie: deze chakra gaat over de emotionele balans van het paard. Als alle emoties van het paard er mogen zijn en kan hij ze zelf in balans houden dan zal deze chakra in balans zijn.

3. Zonnevlecht

Kleur: geel

Element: vuur

Essentie: deze chakra gaat over passie en grenzen, over innerlijke kracht. Als een paard mag doen wat hij het liefste diet, als zijn grenzen gerespecteerd worden en hij ook respect heeft voor allen om hem heen dan zal deze chakra in balans zijn.

4. Hartchakra

Kleur: groen

Element: lucht

Essentie: deze chakra gaat over liefde. Als een paard van zich zelf houd en als er onvoorwaardelijk van hem gehouden wordt dan zal deze chakra in balans zijn. Daarvoor is een ├ęchte hartsverbinding met andere paarden en mensen erg belangrijk.

 

5. Keelchakra

Kleur: hemelsblauw

Element: ether

Essentie: deze chakra gaat over uiting, over de waarheid mogen uiten. Deze chakra gaat ook over luisteren. zowel intern luisteren als extern luisteren; de stem van binnen en de stemmen van buiten. Als een paard zich gehoord voelt en een gevolg mag geven aan zijn gevoel dan zal deze chakra in balans zijn. Als een paard tot allerlei dingen gedwongen voelt waar hij zich niet fijn bij voelt, die niet tot zijn waarheid behoren dan zal deze chakra in onbalans zijn.

6. Derde oog

Kleur: indigo

Element: ether

Essentie: deze chakra gaat over het verkrijgen van inzicht in het zichzelf en het grotere geheel. Als een paard inzicht heeft in de logica van het geheel dan zal deze chakra in balans zijn.

7. Kruinchakra

Kleur: violet

Element: ether

Essentie: deze chakra gaat over de verbinding met het grotere geheel. Als een paard zich verbonden voelt met het collectief bewustzijn van de paarden en met die van zijn mens dan zal deze chakra in balans zijn.

Meer chakra’s!

Een paard heeft nog veel meer chakra’s dan deze 7 grote en meest bekende.

Paarden hebben een brachiaal chakra in het centrum van zijn boeg, ze hebben hoefchakra’s voor een extra diepe connectie met het energieveld van de aarde, ze hebben aardesterchakra’s die zich dieper in de aarde bevinden, ze hebben net als wij een zielensterchakra die ze verder verbindt met het universum en het collectief bewustzijn.

Wil je meer leren?

Kijk dan eens of de opleiding tot chakra reader en healer voor paarden iets voor jou is.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO WAARIN IK JE VEEL MEER VERTEL OVER DE OPLEIDING

 


Posted in Chakra Reading & Healing