Angst voor het rijden

Angst is een vervelende staat van zijn, een gevoel dat je eigenlijk helemaal niet wil ervaren. Je wilt juist dol graag zonder angst op je paard kunnen stappen en samen genieten, want daarvoor ben je gaan paardrijden … om intens te genieten van het samenzijn met je paard. En het ultieme gevoel van vrijheid beleef je op de rug van een paard, maar als je angst daar tussen gaat zitten ervaar je alleen maar frustratie.

Als iemand weet wat angst voor het rijden op een paard is dan ben ik het wel en als er iemand is die je van je angst af kan helpen dan ben ik dat ook!

Kleine stapjes, doelen stellen, de angst er laten zijn … het zijn allemaal hulpmiddelen die we gaan inzetten om jou van je angst af te helpen. Sneller dan je misschien wel denkt zit jij te genieten bovenop je paard als je mij je laat helpen om van je angst af te komen.

Don’t let fear sabotage your dreams!

 

Ervaring van klanten

~ Selma van Leeuwen ~

Ik ben sinds kort bezig met mijn angst voor paardrijden te overwinnen. Marieke heeft mijn angst altijd gerespecteerd en dit gaf mij elke keer het vertrouwen om weer op mijn paard te stappen. De eerst les dat ik weer op moest stappen heeft het ongeveer 20 minuten geduurd voordat mijn been over het zadel wou. Dit is inmiddels door Marieke veranderd in 20 seconden.

Ik hoef mijn grenzen nooit over en als ik een les alleen maar op en af wil stappen, is dat ook (meer dan) prima.

Mijn angst zit vrij diep, en het heeft ook zeker even geduurd voordat we een manier hadden gevonden die voor ons werkt. Marieke is altijd door blijven denken en heeft nooit het vertrouwen in mij verloren, zelf op de momenten dat ik mijn vertrouwen in mezelf kwijt was.

Door mijn onzekerheid vergat/vergeet ik vaak om blij te zijn met de kleine stappen die ik maak. Marieke leert mij echter om meer in het nu te zijn en te kijken naar wat je hebt bereikt, en niet naar wat je niet hebt bereikt. Dit heeft mij enorm veel geholpen tijdens het paardrijden maar ook zeker in mijn dagelijkse leven. Marieke heeft mij de hoop dat de angst verdwijnt terug gegeven. Ik ben er weer helemaal van overtuigd dat ik volgende zomer de heerlijkste bosritten ga maken!

~ Nicolette Bouwmeester ~

Dankzij Marieke hebben ik en mijn topper het vertrouwen in elkaar weer gevonden! Ik kon helemaal niks meer met mijn paardje en nu ik de overstap gemaakt heb naar haar methode zit ik er zelfs weer op en dat zonder bang te zijn! Ik hoop dat we ooit een echt team zullen vormen maar een sterke band hebben we zeker al opgebouwd! Marieke super bedankt!