Mijn verhaal is het bekende paardenmeisjes verhaal; ik heb leren rijden op een manege toen ik 5 jaar oud was.

Manegeruiter

Ik begon als een meisje met een enorme angst voor paarden. Ik durfde de stal niet in, ik durfde niet zelf op te zadelen en galopperen was helemaal een nachtmerrie. Toch ging ik iedere week weer terug naar de manege, mijn ouders hebben mij nooit gedwongen en hebben vast met vraagtekens naar mijn acties staan kijken. De aantrekkingskracht die paarden op mij hadden kon ik niet weerstaan. Het heeft uiteindelijk 3 jaar geduurd voordat ik alles zelf durfde inclusief galopperen en wat was ik blij! Ik vond het fantastisch!!

Trainingstallen

Daarna heb ik verschillende verzorgpaarden gehad en heb vanaf mijn 18de op diverse handel-/springstallen gewerkt, daar heb ik jonge paarden zadel mak gemaakt en getraind. Tijdens mijn werk op deze stallen heb ik heel veel praktische ervaring opgedaan, maar heb ik ook geleerd hoe ik vooral niet met paarden om wilde gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar een andere manier van werken met paarden, een manier zonder dwang…

Die manier heb ik gevonden in 2002: Natural Horsemanship!

Natural Horsemanship v. Holistische Horsemanship

Jarenlang heb ik mensen begeleid die met hun paard tegen een communicatie probleem aanliepen en hielp ik bij het opzetten van een logische training volgens natural horsemanship methodes. De problemen varieerden van trailer laden tot angst voor hun eigen paard, problemen die door goede communicatie tussen paard en ruiter altijd weer opgelost kunnen worden. Je kon bij mij terecht voor trailerladen, rechtrichten, schriktraining, wekelijkse Chi Riding lessen, grondwerk, werken met dubbele lijnen en hulp bij angst.

Na een aantal jaar ben ik gestopt met zo breed werken en gaf ik alleen nog hele gerichte hulp bij angst van paard of ruiter én bij communicatie problemen. Daar kwamen 3 trajecten uit voort en bij die 3 trajecten keek ik altijd naar het geheel en werkten we aan de kern van de oorzaak die de angst of de miscommunicatie veroorzaakte.

9 van de 10 keer bevond de kern van het probleem zich in de ziel van je paard of in die van jou en 1 van de 10 keer is de kern puur te vinden in alleen een communicatie stoornis veroorzaakt voor verkeerd gebruik van lichaamstaal van de mens.

Chakra healing & reading

Dit is mijn meest waardevolle eigenschap als het gaat om de vorm van horsemanship die ik aanbied. Het is allemaal begonnen met het werken met kleuren in combinatie met Reiki. Dit heeft zich door ontwikkelt naar de vorm van chakra healing en reading die ik jou en je paard nu kan bieden. Tijdens een healing zie ik de kleuren van de chakra’s en kan ik heel duidelijk zien waar de onbalans zich bevindt in het energiesysteem van je paard. Daarnaast heeft mijn kwaliteit van diercommunicatie, gekoppeld aan de chakra’s, zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Het blijkt een mega krachtige combinatie die heel veel duidelijkheid en het allerbelangrijkste een doelgericht plan oplevert voor het terug brengen van balans bij je paard. Het herstellen van de balans van je paard herstelt daarmee ook de balans tussen jullie.

De opleiding tot Chakra Reader & Healer voor paarden

Na alle mooie ervaringen en hulptrajecten die ik gedaan heb met met mensen en paarden begon er iets anders te borrelen. Ik voelde de intensie om al mijn ervaringen in een opleiding te gieten, zodat iedereen zelf kan leren hoe ze met hun paard en die van anderen kunnen werken op een heel ander level dan de meeste mensen doen.

Tijdens de opleiding leer je jezelf stevig neerzetten, vol in je kracht én je leert communiceren met paarden én je leert energetische healing toe te passen op jezelf en de paarden én je leert werken met prachtige balans brengers.

Mijn enthousiasme over deze opleiding is zo ontzettend groot! Er zit zo ontzettend veel in.

Meer info over de opleiding kun je HIER vinden.

Ervaring

Ik werk vanuit mijn eigen ervaringen, ik blijf mijzelf ontwikkelen door het volgen van cursussen, door het lezen van boeken, het volgen van clinics en vervolgens door heel veel te oefenen en te blijven werken vanuit mijn eigen gevoel.

Mijn enthousiasme en vaardigheden deel ik graag met jou!