Leren rijden op je gevoel, leren vertrouwen op je paard en je eigen kunnen.

De droom van iedere ruiter: rijden op een paard zonder zadel en teugels! Toch?

Ik ga samen met jou en je paard aan het werk om ervoor te zorgen dat je beter leert voelen wat je paard allemaal onder je doet en hoe jij als ruiter daar met je hele lichaam invloed op uitoefent.

De eerste keer…

We gaan beginnen met de basis van het paardrijden. Leren rijden vanuit je centrum, vanuit je gevoel, vanuit een correct lichaamsbewustzijn. Je paard spiegelt jou! Altijd!

Alle bewegingen komen voort uit een bewuste beweging vanuit je centrum. Je gaat je paard vanuit daar besturen. Je gaat leren voelen hoe je door je bewust te zijn van de bewegingen die je eigen lichaam maakt, je invloed uit oefent op het lichaam van je paard. Jullie vormen samen een ingenieus radarwerk en als er ergens een tandwiel blokkeert … dan blokkeert het hele systeem.

Als ik het je uitleg zal het allemaal heel logisch klinken en dat is het ook. De vraag die ik veel krijg is: “Waarom leren ze je dit niet als je begint met paardrijden?”. Mijn antwoord: “Ik weet het niet, maar je kan beter vandaag beginnen dan morgen om met meer begrip en kennis op je paard te zitten dan morgen. Iedereen begint een keer, iedereen leert op zijn eigen tempo. Het allerbelangrijkste is dat het plezier bovenaan blijft staan.”

De sleutelwoorden van Chi Riding zijn:

– bio-mechanica
– energie
– spierspanning
– ademhaling
– intentie
– visualisatie
– spiegelen

Wil jij graag weten hoe je hiermee een betere ruiter wordt? Een ruiter die zonder handen en hakken zijn paard kan besturen? Dan is Chi Riding echt iets voor jou!

Marieke en Rakker met rijring

100% vertrouwen

 

Ervaringen van klanten:

~ Angelic Brinkhuijsen ~

Gisteren mijn eerste echte Chi Riding les gehad van Marieke van Soest! Zowel Florito als ik vonden het een bijzondere ervaring. Hij deed echt enorm zijn best. Paardrijden op gevoel, energie en in volledige connectie met je paard, wauw! Dit smaakt naar meer….

~ Alexandra Nederlof ~

Ik had bedacht dat ik graag bitloos wilde gaan rijden en via een forum over rechtrichten had ik contact gemaakt met Marieke. Het paard in kwestie had helaas een ernstige blessure dus bitloos rijden met haar zat er voorlopig niet in. Toch maar alvast kennisgemaakt met Marieke en een les gevolgd op haar Rakker. Dat bleek niet alleen bitloos te zijn, maar een les Chi Riding. Wauw! Eén les en ik was verkocht!

Wat ik nu bij Marieke leer voelt voor mij alsof er een essentieel gat wordt opgevuld in mijn ‘ruiteropleiding’ en kennis. Dit is pas echt communiceren met je paard en nog vriendelijk ook. Voor mij is het vooral het echt bewust worden en het voelen wat het paard doet en hoe ik dat beïnvloed met mijn lichaam tijdens het rijden. Deze kennis smaakt naar meer!

De manier waarop Marieke alles uitlegt en aanwijzingen geeft vind ik heel prettig. Ze is geduldig, stimulerend, enthousiast en duidelijk.