Leren communiceren met een paard kan iedereen.

Een paard kan niet praten dus gebruikt hij zijn lichaam om te communiceren. Wij zeggen als mens meer met ons lichaam dan wij ons bewust zijn. Graag wil ik je leren hoe jij met je lichaam beter kan communiceren met een paard.

Hoe kun je ervoor zorgen dat het paard jou als natuurlijke leider ziet en daarmee als een veilige partner om mee samen te werken?  Een duidelijke en eerlijke communicatie ligt hieraan ten grondslag, maar hoe doe je dat nou?

Ik ga samen met jou en het paard aan het werk om ervoor te zorgen dat jouw communicatie met paarden beter wordt.

 

 

 

 

 

Ervaringen van klanten:

 

~ Lian Kingma ~

 Ik was op zoek naar een betere omgang met mijn jonge ruin Jack, omdat hij nog veel moet leren in o.a. de basisomgang loop ik regelmatig tegen mijzelf aan. Ik ben niet echt een type dat zichzelf als duidelijke leider ziet en neerzet. Met als gevolg dat ik niet goed weet hoe het moet en hem de leiding die hij nodig heeft onvoldoende geef.

Marieke gaf aan dat ik een manier moest zoeken die meer bij mij past. Ze heeft mij laten zien dat hij mij ook op een rustige manier als leider accepteert.

Ik kreeg de volgende oefening: Jack liep rond in de bak en op het moment dat hij een plekje had gevonden waar hij wilde blijven staan, moest ik zijn plekje opeisen door hem weg te sturen. Vervolgens zocht Jack weer een plekje op en op het moment dat hij die weer gevonden had, deed ik het zelfde. Al bij de derde keer zag hij mij al aankomen en liep hij zelf al van zijn plek om ruimte voor mij te maken. Ook hier ging ik op zijn plek staan.

Vervolgens liep ik een paar passen van de plek weg en bleef hier met de rug naar hem toe staan. Het duurde niet lang of hij kwam naar mij toe. Hier volgde het moment van contact maken, ff lekker kroelen. Na dit moment moest ik een rondje in de bak gaan lopen. Jack volgde mij naadloos in dezelfde beweging en zelfde snelheid. Hij accepteerde mij als leider zonder stemverheffing of andere vorm van druk.

Marieke is erg goed in het zoeken naar oplossingen die bij jou als persoon passen en waar je weer mee verder kan. Ze luistert eerst naar je verhaal en gaat dan op zoek naar een connectie.

Marieke bedankt voor je leerzame les. Dat geeft weer energie!