Alles begint bij het lezen van elkaars lichaamstaal. Wat kun jij aflezen aan het lichaam van je paard en hoe ga je daarmee om? Het is heel belangrijk dat je de verschillende signalen die je paard afgeeft oppikt en weet hoe je hierop moet reageren.

Daarnaast is het voor je paard heel fijn als hij aan jou lichaamstaal kan aflezen wat je van hem wil. Mag hij doorlopen of wil je juist dat hij stil gaat staan?

Alle communicatie vind plaats door op een correcte manier gebruik te maken van je lichaam.

Tijdens deze workshop gaan we bespreken hoe paarden onderling communiceren en hoe wij hier als mensen op in kunnen spelen. Vaak “zeg” je onbewust al heel veel tegen je paard en ik ga je leren hoe je dit bewust kunt gaan doen om tot een betere band met je paard te komen.

Theorie

We gaan besprek hoe paarden onderling communiceren en hoe jij dit als mens kan nabootsen

Praktijk

De geleerde theorie mag je daarna in praktijk brengen. Denken en doen bij elkaar brengen is een belangrijk proces. Soms kan iets heel logisch klinken, terwijl het doen veel lastiger is dan je denkt. Ik zal je intensief coachen tijdens dit proces.

Kijken bij de praktijk

Zien wat een ander doet is heel erg waardevol, leren observeren is een kunst en tijdens het praktijkdeel zal ik ook de kijkers intensief bij het proces betrekken. Op deze manier leert iedereen optimaal!

2014-11-14 11.09.26

Volgen in vrijheid